2010 m. balandžio 2 d., penktadienis

Laikymo būdai - pozos

Šį kartą pasisakymas trumpas. Pateikiu laikymo būdų sąrašiuką bei, žinoma, truputėlį vaizdinės medžiagos. Atraskite Jums ir vaikučiui patogią poziciją, kad abu liktumėte neaptaškyti ir laimingi :) Primenu apie naudingąją lotosiuko pozą, taip padedančią kietam pilvukui, kai kūdikėlis dar visai mažas. Ir dar, nepamirškime būti išradingais, kaip visada :)


Laikymo pozos:

  • Pagrindinė laikymo poza, kuri dažniausiai taikoma, kai vaikučiai maži ir lengvi - suaugęs stovi, laikydamas mažylį priešais save
  • Antroji pagrindinė poza - suaugęs pritūpęs, mažylis tarp kojų
  • Suaugęs stovi pasilenkęs į priekį
  • Mažylis laikomas po viena ranka
  • Mažylis guli apkabintas ranka
  • Mažylis guli ant rankų pilnai horizontalioje padėtyje
  • Suaugęs sėdi ant klozeto, laikydamas mažylį priešais save
  • Mažylis sėdi ant klozeto
  • Mažylis sėdi ant naktipuodžio
  • Mažylis sėdi suaugusiajam ant kelių ar tarp kelių

Visais atvejai mažylį būtina tvirtai, patogiai laikyti, juk nežinia kada vaikutis gali staiga pareikšti NENORIU ir šoktelėti ar išsiriesti.







4 komentarai:

  1. Aciu uz nuotraukytes. Mes kol kas darom kaip 3 paveiksliuke, bet mazyle auga, tai bandysim i puoduka ar ant tualeto...

    AtsakytiPanaikinti
  2. Pasidomėkite truputį raidos psichologija. Nereikia vaikų „hakinti“. Vaikščioti ir valgyti su šakute juk nemokote nuo pirmos dienos?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Laba diena,
    vienas labai svarbus pastebejimas - tol kol nera prievartos, moralu (kodel "pasysiojai"?) ir pan. JOKIOS zalos vaiko psichikai NERA. Tai priklauso nuo musu tevu. Kaip ir bendras auklejimas, taip ir naturalioji higiena - musu atsakomybeje. Tik 100 proc. meile ir atidumas.
    Sakute nuo pirmu dienu ir nereikalinga :) yra naturalus budas - krutis. Vaiksciojimo poreikis atsiranda veliau. Taigi, nuo pirmu dienu taipogi nereikalingas.
    O slapinimasis ir tustinimasis - naturalus musu kuno poreikis nuo pirmuju dienu. Toks pats iprastas ir paprastas, kaip alkio numalsinimas mamos pienu.
    Kudikiai taip lengvai ir paprastai neperimtu naturaliosios higienos, jeigu tai nebutu naturalu. Ju kuno kalba, signalai, gebejimas palaukti - taip iprasta ir naturalu, jog jie tai labai greitai perima. Taigi, toks bendradarbiavimas tarp mamos ir vaiko nuo pirmu dienu - absoliuciai naturalu, tik neiprasta vakarietiskos kulturos veikiamai zmonijai.
    Visiems geru dienu!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Na teisingas kūdikio laikymo pozas šeimos nariams tikrai reikėtų žinoti. Gal žinote kur artimiausiu metu vyks kursai nėščiosioms Vilniuje?

    AtsakytiPanaikinti